2012. szeptember 27., csütörtök

Tenyérmasszázs- Videóval

Tenyérmasszázs

A tenyérmasszázsnak eredete az ókori maja kultúrába nyúlik vissza, amelyet számos írásos dokumentum is bizonyít. Jürgen Kaiser az 1980-as évek elején adta ki tízéves munkájának gyümölcsét, amely a kéz reflexzónáiról ad részletes leírást. Állítása szerint jóval könnyebb a kézmasszázs rejtelmeit elsajátítani, mint a talpmasszázst. A masszázs lényege, hogy a tenyér bizonyos pontjaira gyakorolt nyomás és körkörös mozdulat, az erek mentén húzódó idegszálakon keresztül idegimpulzust eredményez, amely végül a gerincvelőbe, majd innen a megfelelő szervekhez, agyhoz jut. Energiacsere alakul ki. A terápiát mindig a hüvelykujjal végezzük. A jobb kézen az óramutatóval megegyező irányban, bal kézen azzal ellentétesen végezzük a körző mozgást, mialatt nyomást gyakorlunk a masszírozandó pontra. Ezzel a megfelelő szervek energiát kapnak. Abban az esetben, ha erős fájdalmat érzünk, a masszírozást óvatosan folytassuk, és fokozatosan növeljük a nyomás erősségét. Ez jelzi, hogy az adott szerv működésében rendellenesség rejlik. A módszer segítségével a vázizom és a különféle szervek regenerációját végezhetjük el saját magunk.


Szakszerű kézmasszázs

A tenyér és kézfej masszázsa nem csak a bőrnek, hanem az egész testnek felüdülés. Ha nem értünk a kézmasszázshoz, akkor sem kell kétségbe esnünk, hiszen saját magunk is megmasszírozhatjuk a kezünket. Nem szükséges, hogy a kézmasszázs alapján diagnosztizálni tudjunk - ezt csak vizsgázott természetgyógyász teheti meg - elegendő, ha felüdülést hoz számunkra, bőrünknek és testünknek. A kéz masszírozása előtt kezeinket rázogassuk meg alaposan, végezzünk karkörzést, csuklókörzést és ujjainkat is mozgassuk meg alaposan, hogy a véráramlást segítsük elő. Kezeinket ezután helyezzük váltva forró, majd jeges fürdőbe. Ez után vegyük elő azt az olajos-zsíros kézkrémet, amit erre a célra használunk.


A masszázs hatása

A kéz reflexzónáinak masszírozása javítja a közérzetét, regenerál és gyógyító hatású, ha szakember végzi. Erősíti a test energiaáramlását, és a lelki feszültséget oldja. Fontos, hogy a kézmasszázs ideje alatt lágy zeneszó, vagy illatterápiás aromalámpa mellett üljünk és egyenletesen lélegezzünk. Tudatos hangsúlyt fektetve a kilégzésre.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése